Bewonerscommissie
Duivenvoorde

Rondje tuin Duivenvoorde

Terug naar nieuws

Rondje tuinen door de BWC’s

Omdat er nogal wat klachten waren over het onderhoud van de tuinen is er door de BWC’sFrekeweg en Duivenvoorde een rondje gelopen met Engelsman.

De volgende zaken zijn bekeken en zullen worden aangepakt, mits dit binnen de begroting van dit jaar past.

Duivenvoorde

De bakken bij de ingang zijn opnieuw gevuld. Er staan nu vaste planten in, zodat deze bakken het hele jaar door groen blijven.

Doordat het bewateringssysteem sinds 2008 kapot was, inmiddels gerepareerd en in werking gezet, zijn er planten doodgegaan en weinig groei daardoor. Dit wordt weer aangevuld, zodat dat er ook netjes uit blijft zien. Dit geldt voor de hele tuin bij het Dienstencentrum.

De hedera in de bakken rondom de terrassen worden ook nagekeken, het traliewerk wordt rechtgezet en ook hier werkt de watervoorziening weer.

De tegels die op het pad los en scheef liggen zullen weer rechtgelegd worden, zodat mensen die moeilijk ter been zijn weer goed kunnen lopen.

De banken langs het pad worden schoongemaakt

Een boom achter flat C, ongeveer in het midden, zit een hele dikke tak waar de zijtakken weinig blad meer geven. Hier zal naar gekeken worden en waarschijnlijk worden afgezaagd. Onder die boom hebben een aantal maanden veel takken gelegen en daar is dus alles doodgegaan en daarvoor staat veel onkruid. Bewoners hebben er zelf wat struiken en planten bijgezet, om het enigszins wat te laten lijken. Dit stukje is ook opgenomen om te worden verbeterd.  Verzocht wordt aan de bewoners om er nu geen planten meer neer te zetten, omdat de planten die in de tuin staan bij de Dienstencentrum op dit plekje weer terug te zien zijn, zodat het één geheel blijft.

Ook zal er een gekeken worden om de mollen te vangen, waardoor de molshopen dan wegblijven. Daarbij staat ook een berkenboom die het op gaat geven. Hiervoor zal een kapvergunning worden aangevraagd en gekeken voor herplanting van een boom.

BWC heeft over dit gedeelte van het grasveld ook aangegeven dat er teveel en te kort gemaaid wordt, zeker bij warm weer. Dan is het hele grasveld geel en kaal. Hier zal op worden gelet.

De vissteiger bij de vijver is helemaal verrot. Hierop zal snel actie worden genomen, want dit is gevaarlijk. Het is nu afgezet met een rood-wit lint. Dus bewoners NIET OP DE STEIGER GAAN VISSEN.